X

Cseredarab irányelvek

A felújított és némely megjelölt termékek esetében, a készlet folyamatos fenntartása érdekében, cseredarab-kötelezettség áll fenn. Ilyen esetekben a kért alkatrész megvásárlásához, a régi alkatrész cégünkhöz való eljuttatása szükséges. Kérjük minden esetben tájékozódjon az elérhetőségről, esetleges vállalási határidőkről, várólistáról, illetve az alkatrész-specifikus elérhető lehetőségekről.

Cserealkatrész-kötelezettség teljesítésének több módja is létezik:
 1. Cserealkatrész-kötelezettség teljesítése a vásárlás előtt:
  1. Az alkatrészt a vásárló saját maga hozza el, vagy küldi el üzletünkbe. A rendelés elküldésére a cseredarab beérkezése után kerül sor.
  2. Némely különleges esetben, amikor egy termék cserealkatrészeiből készlethiány áll fenn, illetve a cseredarab minőségével kapcsolatban kérdések merülhetnek fel, kizárólag ez a lehetőség választható.
  3. Mikor vehető igénybe*:
   1. várólistás termékek
   2. vásárló nem használatban lévő cseredarabbal rendelkezik
   3. a cseredarab minőségének/megfelelősségének ellenőrzése szükséges a vásárlás előtt
 2. Cserealkatrész-kötelezettség teljesítése a vásárlással egyidőben:
  1. Személyes átvétel esetén az alkatrész vásárlásakor, a régi alkatrész átadása.
  2. Csomagküldés esetén, a kézbesítéskor az alkatrészt, megfelelően becsomagolva**, szállításra kész állapotban*** kell átadni a csomagszállító partnerünk részére. Fontos, a kézbesítés feltétele, a cserealkatrész átadása.
  3. Mikor vehető igénybe*:
   1. nem várólistás termékek
   2. vásárló nem használatban lévő cseredarabbal rendelkezik
   3. a vásárló használatban lévő cseredarabbal rendelkezik, azonban azt a szállítás napján nélkülözni tudja (leszerelés, csomagolás, kézbesítés, felszerelés)
 3. Cserealkatrész-kötelezettség teljesítése későbbi időpontban:
  1. A cseredarabot későbbi időpontban, a vásárló saját maga hozza el, vagy küldi el üzletünkbe. Kérjük ebben az esetben is ügyeljenek a megfelelő csomagolás* alkalmazására.
  2. A cseredarabra ilyen esetben betéti díjat számolunk fel, melyet az alkatrész beérkezése/átvétele után visszafizetünk, 18 napon belül visszautalunk vagy a későbbi rendelések során időkorlát nélkül levásárolható.
  3. Mikor vehető igénybe*:
   1. nem várólistás termékek
   2. cserekötelezettség nélkül igényelhető termékek
   3. a vásárló használatban lévő termékkel rendelkezik és azt a szállítás napján sem tudja nélkülözni
   4. A kötelezettségét későbbi időpontban szeretné teljesíteni (amennyiben elérhető)
 4. Cserealkatrész-kötelezettség alóli mentesülés:
  1. Néhány alkatrész esetében, lehetőség van magasabb díj megfizetése ellenében, a cseredarab-kötelezettség alól mentesülni. Ilyen esetben a betétdíj az alkatrész árát képezi és az nem visszatérítendő. Ez az opció elérhetősége a raktáron lévő cseredarabok számával változhat.
  2. Mikor vehető igénybe*:
   1. Amennyiben az alkatrész cserekötelezettség nélkül is igényelhető, és a csere lebonyolítása nem kivitelezhető, illetve nem költséghatékony.
*Mikor vehető igénybe: Az igénybevehető lehetőségek felsorolása példajellegű, a lehetőségek alkatrészenkén változhatnak.
**Megfelelő csomagolás: Az alkatrész kartondobozba csomagolva, elégségesen kitömve, úgy, hogy az alkatrész a dobozban ne mozogjon, a kiálló részei a dobozon belül maradjanak a szállítás egész időtartama alatt, valamint amennyiben ennek a veszélye fennáll, az olajfolyás meggátolására ügyelni kell! A helyes csomagolás a vásárló felelőssége, a helytelen csomagolásból eredő többletköltségeket partnerünk utólagosan számlázza ki számunkra, melyet a következő rendelés során felszámolhatunk!
***Szállításra kész állapot: Az alkatrész előre becsomagolva, lezárt dobozban elhelyezve. Csomagszállító partnerünk nem köteles a becsomagolást megvárni.