X

Légszűrőház nem jön szét

Zurück zur vorherigen Seite.
Stictworte
1-körös, 190-195 bár, 2-körös, 3-körös, 6-os, adagoló, adatok, agy, alacsony, alapjárat, alkatr, alkatrrész, alkatrész, alsó, alvázszám, anya, befecskendezés, bendix, besül, betét, beállítás, biztonságiszelep, csap, csavar, csere, datok, dugattyú, dugattyű, eldugul, elereszt, elgurul, ellenőr, elromlik, elromlott, előtöltés, ep szelep, ereszt, erő, erősít, eszik, fedél, feltöltés, fogas, fogaskoszorú, fogyasztás, folyik, fontos, forgatónyomaték, furat, fék, fékbetét, fékdob, fékhenger, fékmunkahenger, fékpofa, fékszelep, fölső, főlső, gumiméret, gyújtás, gyűrű, gázolaj, hajtóműolaj, hatos, helye, henger, hengerfej, hiba, hibás, hol talál, ház, hüvely, index, indító, irány, izzít, javít, javítás, jelző, kapcsoló, kartergáz, kemény, kerék, kerékfékhenger, keréktőcsavar, kevés, kinyomó, kiold, kiszedése, kiszerelés, kompr, kompresszor, kopott, kormány, kormánymű, koszorú, kulissza, kuplung, kuplungtárcsa, kábel, kézi, kézifék, kézifék henger, kézifékszelep, körös, különböző, l60-as, l60.fűtéscsap.fűtés, lamella, lehúzás, levegő, levegőcsap, levegőszelep, levegőszűrő, lámpa, légszűrő, légszűrőbetét, löket, magasság, megállapítás, megég, motor, motorolaj, motorolajszűrő, motorszám, munkahenger, , működés, műszaki, nem alszik el, nem emel ki, nem jön le, nyomaték, nyomás, nívópálca, olaj, olajcsere, olajnyomás, olajszint, omega, osztó, osztómű, perem, persely, pofa, porlasztó, pólus, pótkocsi, ragad, relé, reped, rossz, rugó, rugóerőtároló, rugós, rugósgyűrű, rögzítő, rögzítőfék, sebesség, sebváltó, sokat, sorrend, szakad, szegecs, szelep, szelephézag, szerel, szerelés, szerkezet, szerl, szervó, szilánk, szivattyú, szrerel, szétszedés, szökik, szűrő, szűrőház, sűl, tegely, teljesítmény, terep, terepes, terepváltó, termel, tárcsa, tárol, tároló, típus, tökremegy, törik, veszting, vezérlő, villog, villogó, világít, vizsgálat, vontat, vontatás, váltó, váltókar, áram, áramtalanító, átmérő, ég, önindító, útszelep, üzemanyag, üzemi,

Ki szeretném cserélni a légszűrőbetétet a 6 os Ifámban de hiába pattintom le az alján a tartó fuleket nem jön le az alja.Feszegetem,erőltetem,forgatni el tudom ,de csak nem jön le. Lehet,hogy felülről tartja valami csavar?

-

L60as légszűrőbetét csere


A légszűrőház alsó részét a négy tartófülön kívül nem tartja felülről semmi. Mindent jól csináltál de ez sajnos egy régi légszűrőháznál kevés. A probléma, a ház alsó részének az oldalfalán található 4gumi profilnak köszönhető. Az évek során a sok nedvesség hatására a ház és a profil között egyre vastagodó rozsdaréteg a profilt, a légszűrőbetét alsó peremére feszíti, igen szorosan. A betét alulról gyárilag, egyetlen szárnyas csavarral van rögzítve. Viszont ehhez nem férsz hozzá az alsó rész miatt. Ez bizony patt helyzet. De két dolgot tehetsz. Addig feszíted minél több ponton a két részt egymástól, amíg a profil enged, és a lemez nút kevésbé torzul. Vagy, leveszed a felső részéről a szívócsövet, így belülről hozzáférsz a csavarhoz –ami ha szerencséd van nincs belerohadva, és két egymásra kontrázott anya, később egy fogó segítségével és sok-sok türelemmel megoldhatod a problémát. Ha végre külön tudhatod a két részt egymástól, hogy többet ne legyen kellemetlenséged a négy gumiprofilt fogd meg és egyszerűen tépd le a helyéről. Hidd el senkinek nem fog hiányozni. Amikor új légszűrőházat teszek fel, vagy valakinek betétet cserélek, az első, hogy letépem ezeket a gumiprofilokat.